Googlingssagan del II

Missat del I?

Resumé: Vår flitiga och finurliga googlerska har fejkat sjukdom för att kunna ägna dagen åt googlingar och annat påhitt i stället för att utvecklas i skolans pedagogiska miljö. Dock upptäcker hon till sin förfäran att internet är nere. Plötsligt ringer telefonen...

Med darrande hand lyfte vår påhittiga googlerska telefonluren.
- Hallå? pep hon.
- God eftermiddag! Jag ringer från willys matvarukedja och idag har jag ett oemotståligt erbjudande just till er! Idag erbjuder vi nämligen en Bandsåg till det ultimata priset av 49 kronor exklusive porto på 3698 och 50 öre! Säger du dessutom ja inom tre minuter så skickar vi med en låda äkta älgtunga samt två burkar mustig senap. "betala gärna med kort".
- Ehm, du kanske vill prata med mamma?
- Oj, du "är ju bara barnet"! Var har du din mamma då?
- Ehm..., här fick vår huvudroll något av vad man kan kalla panik, hon hade ju lovat föräldrarna att aldrig brerätta för någon om hon var ensammen hemma. Hon... hon ser till att vi får Rena Fönster!
- Jaså, ser man på. Ja det är ju nödvändigt ibland. Det borde jag nog också göra, för snart har jag glömt vad som var finns på kungsträdgården, så smutigt är det. Ha ha! Men då är det kanske bäst att jag återkommer?
- Njäe, jag tror inte det...
- Men jag kan även erbjuda en pepparkakskoja.
Vid det här laget misstänkte googlings-flickan att det var något lurt och lade bara på telefonluren.

Internet verkade fortfarande inte fungera. Hon suckade. Motvilligt tog hon fram sin mattebok med det fina namnet Räkna med matilda ruta. Pennan hon hittade saknade radergummi vilket irriterade henne. Varför går det inte att köpa suddi till stiftpennor? Omotiverat slog hon upp skolboken och läste första uppgiften: En mamma är 21 år äldre än sitt barn. Om 6 år är hon 5 gånger så gammal som sitt barn. Var är pappan?
- Ja det kan man ju fråga sig muttrade vår huvudperson. Att ensam hantera ett skrikigt barn 1 år gammalt kan inte vara kul. Och sedan sticker det när det fyllt 15 utomlands med kompis.

Efter en stunds mattepluggande med "Kristoffer Jonzon" i mp3-spelaren såg hon förra helgens SÖNDAGSKRYSSET ligga i närheten och bestämde sig för att det var dags för paus och ett korsord att lösa. Hon klarade tre ord: tungan språket timma, sedan gav hon upp. Om ändå internet kunde fungera igen. Hon hade ju en mental lista med googlingar hon ville testa:
  • fastna med tungan"
  • spisplatta+värme+läge 1
  • spis + kock plattor
  • toaletter självspolande

Plus att hon nu inte kunde se vad föräldrarna planerat till mat. Det låg ju på deras veckomatsedel blog. Så handikappad man blev utan internet! Som väl var hade hon i alla fall skrivit ner veckans läxor på fysiskt papper. Till onsdag skulle hon skriva deckargåta, till torsdag en uppsats om läsandets "mysterium" och på fredag skulle de lära sig göra figur tårtor på hemkunskapen. En häktisk vecka alltså. När skulle hon hinna köpa en ekologisk present till sin mamma som skulle fylla år till helgen? Plus att hon skulle behöva avsätta lite tid till att öva på en födelsedagssång inför denna högtidsdag.

ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖM!

Ett skarpt och obehagligt ljud skar genom bostaden. Vad var det!? Just det, det är ju flyglarm måndag varje kvartal. Hade dock vår googlare varit mer uppmärksam så hade hon kanske upptäckt en krummelur som smög runt bland buskarna i trädgården...

Vem är det som smyger runt i trädgården? Har denna krummelur någon koppling till det mystiska telfonsamtalet? Och kommer vår googlarinna bli avslöjad för sitt skolk?

Fortsättning följer... (kanske)

P.S. Jag kommer att ägna mig åt mysterie-jakt i helgen, återkommer om några dagar! Så länge rekomenderar jag att kolla in Nordmans nya hit! Nordman är verkligen tillbaka, så som de var förr på Vandraren-tiden!

Kommentarer

Anonym sa…
du är banne mig min idol! jag hoppas att du redan börjat fundera på hur boken med dina samlade mysterium ska se ut, så du är beredd när bokförlagen börjar ringa.
Cax sa…
Tusan...det gick inte att posta kommentarern...gör ett nytt försök.

Mohaha!!! Grymt bra! Del 1 var ju bra...men här piskade du dig själv med hästlängder!

Men visst, ska väl erkänna att jag är lite besviken på att inte en enda av mina googlingare kom med. ;)

Va?! Har Nordman släppt nytt? Det ska jag genast kolla in! (Hmm undra om det var detta du menade med att manipulera mig under veckan?) :)
Sarisen sa…
*härligt garv* :) Förstklassig historia och jag är grymt nyfiken på nästa del...
utopianzone sa…
Du är super duktig! Fortsätt så!
Matilda sa…
Fredrik >> äsch då... *rodnar*. Bok? Hm... Kanske det. Plockade åt mig en broschyr på Bokmässan nu i helgen från ett företag där man kunde ge ut sin egen bok. Så vem vet...

Cax >> Jaså? Bättre än 1:an? Jag var själv av något annan inställning, men tackar för berömmet!

Jag hade ett krissamanträde med producenten och direktören (dvs med mig själv) och kom fram till att det inte vore rätt att ta med dessa googlingar. För hade jag gjort det så hade snart alla velat påverka denna saga... Lika bra att sätta gränser från början :p Plus att de var nåååååågot svåra att få in i sammanhanget :p

Nordman var i och för sig inte ett av de tipsen jag tänkt manipulera dig med ;) Men se dem som en bubblare!

Sarisen >> Haha, ja jag är faktiskt också nyfiken på nästa del! Jag kan ju inte direkt styra utvecklingen själv! :D

Utopianzone >> Ska försöka, ska försöka... :)
Anonym sa…
Aj, aj nu har du stavat blog med bara ett g:)
Matilda sa…
Cat >> Haha, inte JAG, utan någon okänd googlare :p