Kanelbullen vs. Prinsesstårtan
Att det är kanelbullens högtidsdag idag har kanske inte undgått många. Jag tänker inte uppmärksamma det något vidare här i år, det gjorde jag ju förra året. I stället tänkte jag göra er uppmärksamma på den kak-hierarki som tydligen finns i samhället. Ja, det är sant, någon har rangordnat kakorna!
Såg en skylt förra veckan på ett konditori jag passerade, där stod det stort att det var Prinsesstårtans vecka! Kanelbullen får alltså en dag, precis som mjölken får sin dag och FN får sin. Men Prinsesstårtan, den ska tydligen få en hel vecka! Det känns ju inte vidare rättvist. Folk kanske känner sig provocerade nu, men jag hävdar bestämt att kanelbullen är mer populär än den gröna rosbeklädda tårtan. Det borde vara kanelbullen som får en hel vecka! Dessutom, för att tynga min argumentation med konkreta bevis, vem har råd att äta gräddig tårta sju dagar i rad? Kanelbullen är mer folklig, lagom billig (om man bakar dem själv, så som jag gör) och borde därför komma högre upp i bakverkspyramiden.
För övrigt anser jag fortfarande att det är lite småtramsigt med de här dagarna. :)
Såg en skylt förra veckan på ett konditori jag passerade, där stod det stort att det var Prinsesstårtans vecka! Kanelbullen får alltså en dag, precis som mjölken får sin dag och FN får sin. Men Prinsesstårtan, den ska tydligen få en hel vecka! Det känns ju inte vidare rättvist. Folk kanske känner sig provocerade nu, men jag hävdar bestämt att kanelbullen är mer populär än den gröna rosbeklädda tårtan. Det borde vara kanelbullen som får en hel vecka! Dessutom, för att tynga min argumentation med konkreta bevis, vem har råd att äta gräddig tårta sju dagar i rad? Kanelbullen är mer folklig, lagom billig (om man bakar dem själv, så som jag gör) och borde därför komma högre upp i bakverkspyramiden.
För övrigt anser jag fortfarande att det är lite småtramsigt med de här dagarna. :)
Kommentarer
Karro >> Jag gillar inte marsipan själv så jag instämmer! Fast EN dag hade jag velat ha: Rabarberpajens dag :D Men det blir lite fånigt i längden eftersom snart ska alla maträtter ha sin dag....
Jag tycker inte det är heltramsigt eller ens småtramsigt; jag tycker det är alla tiders! Man borde namnge alla årets dagar efter bakverk eller andra goda saker, så att man tvingar sig själv att unna sig dem. Hur ofta annars äter man t.ex. en schwarzwaldtårta på en vanlig tisdag, eller napoleonbakelse på måndag till efterätt?
Tycker det är en helsmart, och ger en extra energi att unna sig av livet. Tack, kanelbullen!
(som vanligt är det inte killen i bloggen som skrivit inlägget)
Det är med nöd och näppe som jag lyckas håller reda på mycket viktigare dagar, såsom födelsedagar *hehe*
Tomas >> Haha, ja det hade kanske varit gott. Men kanske inte så nyttigt. Då hade vart annat år fått vara "den nyttiga matens år"...
Nfavm >> Födelsedagar är mycket viktigare! Inte för att det är många som kommer ihåg min.. :s
Annars var det ett roligt inlägg!
;)
Nette >> I Finland har man kanske en sundare inställning och lägger inte en massa energi på petitesser?