Varför tv?

Folk brukar tycka att jag är hemskt konstig som inte har TV. Det betraktas som onormalt och självdestruktivt att inte ha den där boxen stående i vardagsrummet framför soffan. Att inte ha tv är som att frivilligt stänga sig ute från samhället. Ja för HU så hemskt att jag inte kan hänga med i diskussionerna på jobb om än den ena tv-såpan och än den andra. Buhu, jag gråter mig till sömns varje natt. Eller inte!

Åkte på att få vara hus- och kattvakt nu i veckan och ett av argumenten ansåg ägarna var att "här finns det ju tv!". Wow, en tv... Efter tre dagar har jag redan tröttnat. Nej fel, efter en dag tröttnade jag på att i en film tvingas var femtonde minut att glo på samma reklamfilmer om och om igen. Och bara genom att titta i tv-bilagan blir jag trött, det enda som visas är fotboll och "hjälp-mig-jag-tjänar-40-tusen-i-månaden-men-har-inte-råd-att-betala-räkningarna"-program. Är det detta som gör att folk investerar tusentals kronor för att köpa storbildsskärmar?

Det enda av kvalitet som jag hittills sett i programtablån har varit "Foyle's War", en brittisk produktion så klart. Hallåan presenterade serien med att det nu skulle komma nya avsnitt. Nya och nya, de var från 2006 och jag hade redan sett det avsnittet utomlands.

Måhända att jag låter pessimistisk, men jag ser verkligen inte var denna tjusning för tv-apparaten kommer ifrån. Har publiken blivit hypnotiserad av tv-bolagen?

(Ja, jag är beredd på massivt mothugg från mer eller mindre alla läsare... just shoot!)

Kommentarer

AnnCharlott sa…
Nähä inget mothugg från mig i alla fall. Visserligen har vi tv hemma och till på köpet en storbilds-plattis. Men på den rullar (eh kanske felvalt verb) det mest dvd-filmer och en och annan dokumentär. En gång i tiden när jag var ung och just hade flyttat hemifrån levde jag i bästa välmåga utan tv ända tills mina föräldrar helt fräckt dumpade en av sina gamla avdankade apparater hos mig.
karro sa…
kikar inte heller på dumburken så ofta, sover mest framför den! men nu kan man ju definitivt leva utan den i flera veckor, det är ju ändå bara fotboll.... fast foyles är väldigt bra. o sommartorpet lite kul att se!
Anonym sa…
jag har en tv fast igår var första gången den slogs på sen mitten av maj. storbildsskärmarna skaffar väl folk dels för sport och dels för filmkanalerna (som inte har reklam). men tv:n kan vara oumbärlig också. när jag var sjuk större delen av 1998 var jag mycket tacksam för min tv. om jag inte kunnat fylla de långa, ensamma dagarna och nätterna med komediserier på kabelkanalerna hade jag nog inte orkat härda ut.

mina resmål är förresten gotland, berlin och england. och kanske malmö ju.
Anonym sa…
Har inte heller TV och förstår inte heller hypen. Befinner mig sedan en vecka i ett hus med TV och det enda som hittills har fått mig att medvetet välja att titta är just Foyle's War. I övrigt är det ju mest bara reklam hela tiden. Och dokusåpor. Jag vill inte se ensamma mammor eller killar i Norrland hitta sig partners.
Hilda sa…
Hi hi. Jag är inte heller nåt stort fan av tvn. Däremot hur jag gärna film i perioder. Det enda jag ser för tillfället är Office, så ofta jag kommer ihåg det annars sätter jag aldrig ens på tvn. Fel säsong nu oxå ;)
Anonym sa…
Du gör som du vill är min inställning:)
Matilda sa…
Anncharlott >> Ja man klarar sig förvånandsvärt bra utan den, men sen verkar det väldigt lätt att bli "beroende" igen...

Karro >> Ja, det verkar som alla andra kanaler visar b-serier bara för att de vet att de ändå inte kan tävla med fotbollsspektaklet..

Fredrik >> När man är sjuk får man titta på tv! Det står i lagen! ;)
Låter som spännande resmål! När och var i England ska du åka?

Karin >> O! Jag är inte ensam!! :D

Hilda >> Du har ditt tak att fixa på ju :)

Cat >> Tack! :D
Anonym sa…
Det är faktiskt ganska gött att inte ha en tv i sitt liv. Är det en film jag vill se hyr jag den eller fixar den på annat sätt (host, harkel). Vill jag se ett program är det bara att gå in på svt:s hemsida och kolla repriserna. De andra kanalerna har ju ändå bara skitprogram... Frågan är ju bara om det inte är lika fördummande att uggla framför en datorskärm som att uggla framför tv:n...