Om corona-handling och påsar i överflöd

Jaha, då har vi också börjat handla mat online till sist för att bidra till att minska folksamlingar. Så fort man fått lite vana att göra inköpen snabbt (börjar man scrolla i produktlistorna kan man ju sitta halva dagen) så går det ju faktiskt smidigt och butikerna har välorganiserade upphämtningsrutiner.

Efter så fyra inhandlingar börjar vi dock se ett problem. Från att ha brist på papperspåsar (tro mig, det har varit lite av ett i-landsproblem när tidnings-insamlingspåsen efter flera vändor gått sönder) har vi nu så många att vi inte vet vad vi ska göra av med dem. Idealiskt vore ju ifall de gick att återlämna vid nästa inhandling som en slags pantsystem. De tar ju trots allt betalt för kassarna (vilket de såklart borde) men jag har ju inte längre valet att ta med mig egna kassar till butiken.

Och att bara slänga dem i återvinningen finns inte på kartan. En funktionsduglig papperskass ska ju kunna användas igen.

Någon som har en fiffig lösning?

Kommentarer

Eva Maria sa…
Detta märker vi av också! Ibland har vi inga påsar och ibland blir det en uppsjö av dem. Jag har för mig när vi hade Mathem att de tog tillbaka påsarna när de lämnade maten (om man ville). Men jag vet inte om de använde dem igen eller bara tog dem till återvinning. Nu har vi precis anmält oss till matkasse från Citygross och ska prova den. Har jag påsar som är rena brukar jag spara dem till utrensning av kläder mm :-)