Om corona-handling och påsar i överflöd

Jaha, då har vi också börjat handla mat online till sist för att bidra till att minska folksamlingar. Så fort man fått lite vana att göra inköpen snabbt (börjar man scrolla i produktlistorna kan man ju sitta halva dagen) så går det ju faktiskt smidigt och butikerna har välorganiserade upphämtningsrutiner.

Efter så fyra inhandlingar börjar vi dock se ett problem. Från att ha brist på papperspåsar (tro mig, det har varit lite av ett i-landsproblem när tidnings-insamlingspåsen efter flera vändor gått sönder) har vi nu så många att vi inte vet vad vi ska göra av med dem. Idealiskt vore ju ifall de gick att återlämna vid nästa inhandling som en slags pantsystem. De tar ju trots allt betalt för kassarna (vilket de såklart borde) men jag har ju inte längre valet att ta med mig egna kassar till butiken.

Och att bara slänga dem i återvinningen finns inte på kartan. En funktionsduglig papperskass ska ju kunna användas igen.

Någon som har en fiffig lösning?

Kommentarer

Eva Maria sa…
Detta märker vi av också! Ibland har vi inga påsar och ibland blir det en uppsjö av dem. Jag har för mig när vi hade Mathem att de tog tillbaka påsarna när de lämnade maten (om man ville). Men jag vet inte om de använde dem igen eller bara tog dem till återvinning. Nu har vi precis anmält oss till matkasse från Citygross och ska prova den. Har jag påsar som är rena brukar jag spara dem till utrensning av kläder mm :-)
ullrika sa…
Vi har inte hakat på tåget med hemleverans av mat men jag har sett en del bilder på leveranser hos andra. Det jag reagerar på är att det alltid är massor av kassar, och att de är riktigt klent packade. Dvs halvfulla och rätt instabila. Vän av ordning (och miljö) reagerar ju direkt på sånt där. Och visst borde det absolut gå att återanvända pappkassarna de levererar i? T ex att de tas tillbaka med nya leveransen?
Matilda sa…
Eva Maria >> Man vill ju att de ska återanvändas och inte bara gå till återvinningen... Men bra att de tog hand om dem.

Ullrika >> Jo de är ju inte fullpackade direkt... Men jag har faktiskt varit med om att de ställt kartongställning i botten för att stabilisera för tunga varor. Håller absolut med att de borde kunna återanvändas. De får väl anonymisera klisterlapparna som de sätter på så de kan klistra över med nästa beställning. Samtidigt... så är det här lilla viruset lurigt, så det är väl lite känsligt att ta tillbaka kassar just nu.
ciagriph sa…
Känner så igen detta. Har mängder med papperspåsar efter onlineshopping i över ett år...borde va "pant" på dem eller nåt. Men iom att det inte är det så letar även jag sätt att använda dessa på ett bra sätt utan att bara lämna till återvinningen. Har vänt utochin på endel, klippt av önskad höjd och vikt ner kanten så har man en korg eller en stor ytterkruka till en större växt. Självklart har jag en vanlig ytterkruka i påsen utan hål i botten för vattnet skull men då gör det inget om den är ful då den inte syns. Sen har jag tänkt att klippa lite bitar att göra små minipåsar/presentförpackningar, pappersstjärnor till jul, kanske en liten bok till artjournaling. Finns ganska mycket idéer på pinterest. Men jag har som sagt mängder med påsar och vill hitta något annat användningsområde också...så sitter här och klurar...lycka till med dina påsar! 😁
Matilda sa…
Ciagriph >> Smarta och kreativa tips! Jag tackar och bockar för att du delar med dig :)
Ett alternativ är också att skänka till secondhand-butiker, ifall de har nytta av påsar.