"Ska jag vara med på det här mötet?"

Idag tänkte jag bjuda er på ett roligt missöde från veckan. Det här med teknik är onekligen svårt. Inte för att jag ser mig som helt tekniskt illitterat, tvärtom jag brukar lyckas få kläm på program och plattformar ganska snart om jag anstränger mig. Jag lyckades - i och för sig efter att ha misslyckats med uppdateringen - rädda min dator nyligen.

På jobb använder vi, liksom så många andra verksamheter, både Zoom och Teams. Det förra har jag fått grepp om, men det senare är något knepigt. Här måste jag medge att jag inte ansträngt mig för att lära mig hur det fungerar, inte heller har någon försökt visa mig. Jag är inlagd i olika teams och kan logga in på möten och hitta dokument, that's it.

I veckan skulle jag göra ett "snabbmöte" med två kollegor för en snabb avstämning. Jag trodde att jag var duktig och bjöd in rätt personer. Tydligen missade jag den lilla lilla detaljen att samtidigt lyckades jag bjuda in hela kollegiet. Teams och Outlook samarbetar så länken (eller möjligen till och med ett mail?) dök upp hos alla. En efter en loggade in och undrade vad det här var för möte och ifall det här var ett möte de skulle vara med på, hade de missat något i sin kalender, undrade de. Till och med några chefer kopplade upp sig. Efter någon minut fick jag stopp på det hela, det fanns visst en "avboknings"-knapp som ställde in det stora spontan-mötet.

Samtidigt var det ju väldigt roligt och jag har ju lärt mig hur jag inte ska göra (men kanske inte hur jag bör göra).

Hoppas att ni alla haft en solig skön helg!

Kommentarer