Mikrovågsugnsmysterium

Varför måste varje mikrovågsugn ha sina egna märkliga funktioner? Det verkar ju inte finnas en enda modell som är lik någon annan. Mikrovågsugnar borde ju vid det här laget, likt kylskåp och spisar, vara självförklarande. De har funnits så länge att de är införlivade i vår måltidskultur och matlagningsvanor. Kanske måste jag då skylla på att jag aldrig haft mikrovågsugn hemma, att det kanske är därför jag saknar den tekniska kompetensen att använda en mikro.
Ta den här mikron som exempel. Inga Watt-antal, däremot sex olika illustrationer till fem olika lägen. De fem lägena indikerar någon form av stegrande intensitet i värmen. De sex olika ikonerna är jag emellertid mer konfunderad över. Jag tolkar det som att skaldjur och dryck behöver mindre effekt än matpajer och kalkon/kyckling. Att bröd skulle behöva högre effekt tycker jag är konstigt, men det kanske avser att baka bröd från grunden. Bilden längst till höger kan jag inte alls avkoda. Is, dvs avfrostning? Eld? Eld med tändsticka? Men varför skulle jag vilja elda i mikron?

Kommentarer

Jens sa…
Nu gissar jag bara men kanske har inte symbolerna något med den stigande intensiteten att göra. De är ju placerade en bit nedanför och inte synkade mot "tallrikarna" ovan. Min gissning är att det bara är illustrationer av saker man kan tillaga med mikrovågsugnen. Men då återstår ju frågan gällande symbolen "eld"... Ingen aning om vad den har där att göra.
Emma sa…
Är det inte märkligt också att trots alla dessa effekter så finns det ingen micro som kan värma maten jämnt..? Det verkar vara brinnande avgrund i mitten och ljummen/kall på kanterna som gäller, oavsett prisklass på micron...
Matilda sa…
Jens >> Eld och mikrovågsugn verkar onekligen en farlig kombination...

Emma >> haha, mikrovågsugnar är märkliga! De underlättar men är ju inte som en riktig ugn.
säkerhetstänkande mamman sa…
Den micron ser definitivt ut att vara en av modell äldre. Kan vara värt att kolla upp, eventuellt skaffa ny. Oavsett ikoner.
Matilda sa…
Mamman >> Fast mikron är inte vår... Upp till ägaren att bestämma om den ska få vara kvar eller ej.