Mikrovågsugnsmysterium
Varför måste varje mikrovågsugn ha sina egna märkliga funktioner? Det verkar ju inte finnas en enda modell som är lik någon annan. Mikrovågsugnar borde ju vid det här laget, likt kylskåp och spisar, vara självförklarande. De har funnits så länge att de är införlivade i vår måltidskultur och matlagningsvanor. Kanske måste jag då skylla på att jag aldrig haft mikrovågsugn hemma, att det kanske är därför jag saknar den tekniska kompetensen att använda en mikro.
Ta den här mikron som exempel. Inga Watt-antal, däremot sex olika illustrationer till fem olika lägen. De fem lägena indikerar någon form av stegrande intensitet i värmen. De sex olika ikonerna är jag emellertid mer konfunderad över. Jag tolkar det som att skaldjur och dryck behöver mindre effekt än matpajer och kalkon/kyckling. Att bröd skulle behöva högre effekt tycker jag är konstigt, men det kanske avser att baka bröd från grunden. Bilden längst till höger kan jag inte alls avkoda. Is, dvs avfrostning? Eld? Eld med tändsticka? Men varför skulle jag vilja elda i mikron?
Kommentarer
Emma >> haha, mikrovågsugnar är märkliga! De underlättar men är ju inte som en riktig ugn.