Historiskt mysterium: Om annorlunda "hittegods"

För några månader sedan bloggade jag om några bortkomna gäss i Landskrona. Nu är det dags för nya gäster hos hittegodset:

Mysteriet med de fem kvigorna i Sala
    Hittegodsavdelningen hos Salapolisen söker efter ägaren till fem kvigor, som i fredags förra veckan lugnt kom inspatserande på lantbrukare Hjalmar Johanssons gård i Laggarbo utanför Sala. Herr Johanssons närmaste grannar hade inte förlorat några kvigor, och då tog han kontakt med Salapolisen för att anmäla fyndet. Ännu på måndagseftermiddagen hade den rättmätige ägaren inte dykt upp. Djuren står kvar i Laggarbo på grund av brist på lämpliga lokaler hos polisen. (Dagens Nyheter 1967-08-01)

Att föreställa sig fem kor på ett hittegodsavdelning ter sig lite komiskt. Jag är också väldigt nyfiken på kornas äventyr. Hur de hamnade i Laggarbo. Var den en organiserad rymning? Hade de åkt på semester? Skulle de hälsa på släktingar?

Kommentarer

Man blir lite fnissig när man ser korna framför sig på hittegodsavdelningen. :-) Nej det hade nog inte varit en lämplig lokal.
Hehe, kul att fundera över hur de egentligen tog sig till Laggarbo. Och varför var det ingen som saknade sina kvigor.
Matilda sa…
Nilla >> Haha, ja inklämda mellan bortglömda väskor, solglasögon och jackor :)

Hanna >> Verkligen! Någon borde relativt fort upptäckt att ladugården eller hagen var tom.
Jenny sa…
Jag tror personligen att det var den där förgrömmade katthultspojken som var i farten igen!
Matilda sa…
Jenny >> Haha, ja visst är han misstänkt! Till hans försvar så ligger Katthult en bra bit bort från Sala. Det skulle krävas en väldans välplanerad resa ifall korna lyckades vandra så långt utan att någon uppmärksammade dem tidigare :)