Ett foto i timmen den 6 augusti

Jag har sett hur många bloggare (t.ex. Med ögon känsliga för blått) gör så kallade "EFIT". Ett blogginlägg med ett foto i timmen (läs mer här). Detta är förstås ingen fotografiblogg eller dagbok men jag blev lite nyfiken och bestämde mig att göra ett försök. Kanske dyker det upp vardagliga mysterium mitt i min vardag?

Först en liten varning - dagen är absolut inte representativ på något vis. Dels var det sista gemensamma semesterdagen, dels var den väldigt "bärig".

07:23 Jag kliver ur vår sovstuga hos svärfars stuga. Det är soligt och vattnet ligger stilla på sjön. Dags för frukost.

08:17 Dags att borsta tänder, dra bort sängkläder och packa väskorna för att återvända till stan.

09:10 Men först ett stopp på ett hygge för att plocka vildhallon.

10:17 Tillbaka i till bilen med nästan två liter hallon. Mums!

11:01 (klockan i bilen stämmer inte) - Vi kör hemåt. Det är förvånansvärt varmt och soligt. Lugnet före stormen? Vi lyssnar på ett avsnitt av På minuten och skrattar.

12:01 Ytterligare ett stopp görs för att plocka några liter vinbär, både röda och svarta.

13:10 Hemma igen. Rensning av bär pågår.

14:07 Jag kokar sylt efter förra årets favoritrecept: hallon- och röd vinbärssylt.

15:46 Jag går och handlar mat. På vägen ser jag dekorerade träd. Någon som haft en tidig kräftskiva?

16:02 I mataffären. Det blir grönsaker och grilltillbehör inför måndagens planerade grillning. Jag förundras över att rädisor och ärtor som är i säsong här är importerade. Jag skickar whatsapp-bilder till sambon på ny alkoholfria öl, han svarar och vill ha två sorter.

17:19 Middag - kimchigryta med tofu och pak choi (recept från Coop).

18:13 Förberedelse av efterrätt.

19:21 Efterrätten - vinbärspaj med kokostäcke (recept från My great recipes) - tas ur ugnen. Dags för kvällsmys framför Drömslottet.

20:00 Kvällsmys i soffan. Balkongkuddarna är intagna i förberedelse för den utlovade stormen. Det hinns med även ett avsnitt av Jordskott som ligger ute på SVT Play. Jag såg serien när den var ny och gillade den. Sambon hade inte sett den och det visade sig att mitt minne tacksamt glömt bort det mesta av innehållet.

21:27 Frukostbordet förbereds inför morgondagen, en vana jag haft i många år. Begagnade jultallrikar från Rörstrands i serien Nils Holgersson är alltid assietter för mackorna.

22:08 (klockan på sängbordet går med flit några minuter för fort) Jag lägger undan boken Den frusna polisen av Olséni och Hansen och släcker lampan. God natt!
Det kanske inte dök upp så många mysterier under dagens gång, men det är intressant att observera sina egna rutiner och hur dessa rutiner bryts till förmån av tillfälliga semester-rutiner. Kanske blir det en "EFIT" någon gång i framtiden, vi får se. Jag tänker att det i så fall inte blir på arbetsdagar, då ligger fokus på annat.

Kommentarer

Eva sa…
Hej, kul att du testar EFIT :) pajen såg jättegod ut.
Anni sa…
Vad kul att du också är med! Jag gillar att se andras EFIT, vardag som helg. Vi gör så olika saker och lever så olika liv och ändå är det mycket som är lika.
Här hos dig blev jag ju väldigt hungrig ...
Drömslottet såg jag alla säsonger när det gick på olika obskyra kanaler på nätet, men på slutet var det svårt att hitta avsnitten eftersom de togs bort direkt. Ett otroligt inspirerande program med två fantastiska kreatörer!
Tony sa…
Jag testade också EFIT en gång i forntiden. En sätt att kanske få igång fotandet. Kul med helt vardagliga bilder. Men kanske man arrangerar lite för att få en bra bild, i vart fall gjorde jag det vill jag minnas.
Matilda sa…
Eva >> Pajen var god, men möjligen skulle det vara bra att grädda botten först en stund så att den skulle hålla ihop bättre.

Anni >> Det har du rätt i - vi kan se mönster och likheter i varandras vardagsiv trots att vi lever helt olika :)
Alla säsonger av Drömslottet ligger nu på SVT Play. De verkligen driftiga!

Tony >> Det är absolut en knepig linje det där mellan vardagligt och arrangerat. För så klart blev det att även jag arrangerade bärkorgarna osv. Ett alternativ är ju att sätta klockan på en viss tid och sedan ta bild där och då utan krav på motiv. Å andra sidan, då får man kanske jobba mer med att få till en bra bild? Lurigt det här... Vi får se om jag fortsätter :)
Emma sa…
Vilken rolig utmaning, den kanske man skulle testa.
Jag är ju så himla kass på att ta "vardagliga" bilder överlag, men ja - prestationsångest here I come! :D
Caroline sa…
Kul att du också testar EFIT, det är kul att få en dag på bild så att säga.
Själv har jag gjort några genom åren, men haft uppehåll ett tag fram till igår då.
Gott ned paj, tyvärr hade jag inte ork att plocka våra vinbär i år, så de är övermogna nu.
Nog blev det så att du löste ett mysterium idag i alla fall. Nu vet du hur det är att göra EFIT och vi läsare vet mer om dig, alltså är du inte ett mysterium längre :) Jag gillar variation så mig gör det inget alls om du blandar och ger. Om det är vad du vill alltså. Och röda vinbärspaj är bland det godaste jag vet, men dessvärre överlevde inte min vinbärsbuske som jag köpt här. Det är nog på tok för varmt.
Matilda sa…
Emma >> Nä men inte prestationsångest - då blir det ju inte kul! Ska bli roligt att se dina bilder om du väljer att testa :)

Caroline >> Ja det blir lite som en historisk dokumentation av en dag 2023 :)
Synd om vinbären, men orken behöver man ju också hushålla med!

Anna >> Haha, ja så kan jag också se på saken. Men lite trist om jag på grund av det inte längre är lite mystisk ;)
Micke sa…
Väldigt lugnt på EFIT numera, har full då det är jag som står för sidan sen 15år eller nått 🤗

Kul med lite nytt folk på den sidan.

Mycket bär blev det för dig. Har själv bara plockat en liten plastform.
Matilda sa…
Micke >> 15 år var inte illa! Bra jobbat!
Ja det blev visst en hel del bär, men det blir lätt så i dessa tider. Igår blev det drygt en liter blåbär också.