När man hamnar på ett fik i Söderhamn

Vi hamnade i Söderhamn på grund av oförutsedda händelser. Vi har varit och cyklat här sommartid men nu fick vi möjlighet att se staden i vinterskrud. Och om vi säger så, Söderhamn är ett trevligt ställe att hamna på.

Oscarsborg i bakgrunden. I det här vädret så kändes det nästan ofattbart att vi förra gången cyklade upp till utsiktstornet. (Fast då såg det ut så här.)

I synnerhet hamnade vi på ett fik som jag är säker på skulle falla Tony (KulTur i Natur) i smaken: Café Rådis (Rådhuscafét).

Det vackra fönstret till konditoriet var juldekorerat.

Deras konditor hade gjort otroligt vackra hjärtan med samma teknik som schackrutor.

Titta - jukeboxen fungerar!

Taklamporna var riktigt fina!

Röda Korsets butik i staden är väldigt stor. De har ett bra sortiment och bra priser jämfört med storstäderna. Här går det att göra (udda) fynd.
 
Hmm... jag tror inte att jag vill spela det här spelet...

Julgransbelysnings-buffé! Det kändes som att de kunde göra en utställning av alla kartonger i likhet med hur arkeologiska utställningar sorterar upp flintapilar och dylikt.

Kommentarer

Ajli sa…
men så gulligt och idylliskt :')
I den butiken och på det caféet hade jag trivts!
Eva Maria sa…
Vilket mysigt café! Det ligger säkert mycket kärlek bakom att driva det!
Men oj... det spelet ser ju bara så ja... crazy ut!! Förstår att det är innan metoo! Hade nog inte gets ut idag! :-)
Fina vinterbilder! Har aldrig varit i Söderhamn men nu blev jag sugen på det.
Kramar Eva Maria
Matilda sa…
Ajli >> Otroligt! Jag undrar om någon om femtio år har bevarat ett espresso house eller dylikt från typ 2010 eller 2020 och människor får samma känsla.

Anna >> Tavlorna var kanske lite out of place (moderna rockabilly "modebilder"), men frånsett det hade jag gärna haft detta som mitt stammisfik.

Eva Maria >> Om du planerar att besöka Söderhamn så rekommenderar jag också stanna i Gävle. Det är en större stad men har också otroligt mycket charm. Och när man ändå är i de trakterna så kan man ju ta en sväng till Hudiksvall och varför inte Hälsingegårdarna t.ex. Alfta, Träslottet eller Ystergårn. Lika bra att du bokar in hela sommarsemestern!