Apelsiner i säsong

Numera kan vi få tag i de flesta frukter och grönsaker året runt, genom kylteknik och transportsystem så är det mesta lättillgängligt. Det tycks alltid vara någonstans i världen där varorna är "i säsong". Det gör ju också något med hur vi ser på vardagsmat och lyxprodukter. Följande notis påminner oss om denna förändring, det ansågs tydligen så pass stort att det förärades några rader i tidningen:

Apelsiner kan man hädanefter få hela året om, skrifver en engelsk tidning.
    Australien kan nemligen förse oss med denna frukt på den tid, då leveranserna från Spanien och Italien upphöra. Från dessa land kommer frukten i november till juni, medan den från Australien kan levereras i månaderna från och med augusti till november. (Dagens Nyheter 1888-02-01)
Huruvida det ledde till apelsiner året runt i Sverige förtäljer inte historien.

Om du blev sugen på att prova ett äldre recept med apelsin så kanske du vill kika på:

Kommentarer

Och vi som bor i ett land där det finns mängder av apelsiner, äter bara i säsong :) Som med de flesta frukt och grönsaker. Det känns rätt för mig.
Matilda sa…
Anna >> Lyxigt med lokalproducerade apelsiner! Förmodar att de smakar helt annorlunda än de som finns i matbutiken i Sverige. Och att det finns olika sorter med egna smakprofiler?