Förhoppningar om 2024

Att världen ska bli en bättre plats känns kanske alltför mycket att hoppas på. Men jag kan ju bidra till att den miljö jag är del av blir lite bättre (eller åtminstone inte sämre) och hoppas att det ger lite ringar på vattnet. Som vanligt gör jag inga nyårslöften, risken är att de blir praktfulla bragelöften som är svåra att infria, men jag listar några områden som jag har förhoppningar på eller drömmar om.

Att mota det där imposter-syndromet i grind. Det har varit alldeles för många duster med det på sistone och det är otroligt tröttsamt och energikrävande.

Att år två på "nya" jobbet innebär rutin och bättre inre lugn.

Att åtminstone göra ett försök med att skapa en bokcirkel. Hittills har jag lyckats rekrytera en person.

Att anmäla mig till en teaterkurs (eller liknande). Detta är redan gjort, håller tummarna att det blir något.

Kan det bli första året utan att flyga något alls?

Försöka att få iväg i bästa fall en men ännu hellre två forskningsansökningar under året.

Att få uppleva Västkusten (om det inte blir cykling längs Göta kanal, vilket jag tjatat om tidigare år).

Och så klart - en massa positiva men oväntade och spännande upplevelser! För allt kan inte planeras eller drömmas om, några saker måste ju också bara få lov att ske.

Hoppas att ni har mycket fint att se fram emot!

Kommentarer

Ser ut att bli ett fint år om dina förväntningar infrias. Jag har aldrig varit med i en bokklubb men tycker det låter så mysigt med middagar och samtal om en och samma bok. Blir inget flyga här heller under 2024. Åh räkor på västkusten, så gott!
Hoppas på att förväntningarna på året infrias. Kan man vara med på bokcirkel på distans? Tänker mig att du bor en bit bort från mig.....Kanske är en dum fråga..... Jag vill ju läsa mer i år och en bokcirkel vore ju toppen.
Ajli sa…
Guuud så kul, älskar den här typern av inlägg hos alla, men det känns typ extra kul att läsa hos dig som INTE är en ytlig blogg, utan en "riktig" blogg. Så underbart! Jag är med i bokklubb med start igår! Det är så roligt, heja heja :D
Matilda sa…
Anna >> Kanske har jag en alldeles för romantiserad bild, men om man inte testar så får man ju inte heller veta :)

Hanna >> Det är ingen dum fråga! :) Vi har precis fått ihop en liten grupp och kommer att ses på plats. Men om vi inte får rutin på det så är jag absolut öppen för en digital version och kontaktar dig gärna.

Ajli >> Haha, lite förutsägbart att vi "alla" håller på med den här sortens inlägg. Nämen, vad kul att även du har gått med i en bokcirkel!
Eva Maria sa…
Så trevligt att få läsa om dina planer för 2024!
Väldigt spännande med teater och bokcirkel!
Usch ja, det otäcka imposter-syndromet. Kämpar också med det i stort och smått.
Tror att det gör att man lägger band på sig och inte låter sig leva fullt ut.
Lycka till med dina planer och ska bli intressant att följa ditt 2024!
Matilda sa…
Eva Maria >> Det kan nog mycket väl vara så som du skriver, att imposter syndromet gör att man avstår saker i tron att man tror att andra skulle göra det mycket bättre. Jag försöker jobba på att mota just den känslan. Ganska ofta kan jag få känslan att "nej, det där kan/vill jag inte, det är för svårt/läskigt". I min jobbroll har det varit allt från att ta ett granskningsuppdrag av någon annans arbete till att ställa upp på tv-intervju. Hela jag vill säga nej, men så tvingar jag mig att tänka över det och säger ja. Lite att ta tjuren i hornen. Efteråt brukar det kännas bra. Det brukar om inget annat bli en "årets premiär" i min årssummering, en erfarenhet rikare.