En myndig blogg

Bloggen blev visst myndig igår. Och jag glömde visst bort... Nåja, det kommer inte plötsligt bli en massa inlägg om öl och förstagångsröstande (för att det är sådant nyblivna myndiga personer tänker på?). Men det får mig onekligen att fundera över min egen ålder och tiden som passerat. Om hur annorlunda mitt liv var för 18 år sedan, hur annorlunda världen runt omkring var. Och hur likt saker och ting faktiskt är.

För 18 år sedan bodde jag i en helt annan stad i en helt annan del av landet. Jag var student och brottades med både vad jag skulle "bli", med egna måendet och gick igenom ganska tuffa saker privat. Det märktes kanske inte så mycket här på bloggen. Bloggen har nästan alltid fått vara en ventil för det mer triviala och positiva. Inte visste jag då att jag skulle möta så många intressanta och trevliga personer genom bloggen. Vissa har blivit vänner i riktiga livet också. En del har försvunnit ut ur blogglandet, ungefär på samma sätt som man tappar kontakten med bekanta som flyttar eller går in i en ny livsfas.

Idag, 18 år senare, brottas jag kanske fortfarande med vad jag ska "bli" (fast jag blev ju faktiskt något, jag är något - och framför allt så är jag någon oavsett mitt yrke). Måendet tar sina kurvor upp och ner, som det nog gör för de flesta, men det känns ganska stabilt just nu. Att bli 18 år äldre var inte så farligt, även om tanken är hissnande. Det är lite som Miss Li sjunger i Misstag:

Ta det lugnt
En dag så kommer du ha hus och hund
Du kommer hitta nån som älskar dig
Ja, jag lovar du kan lita på mig
För jag har gått i dina slitna skor
Gjort varenda tabbe du begår
Och jag vet du kommer snart förstå
Jag är den jag är idag tack vare alla dina misstag

Och eftersom födelsedagar ska firas med tårta - eller i alla fall kaka - så letade jag fram lite godsaker från arkivet.

På bröllop i Italien 2013.

Jultårta 2022.

Deckarfika när bloggen firade 10 år.

Lammington cake i Sydney 2014.

Apfelstrudel i Wien 2013.

Londons tunnelbanasystem i bakelser.

Afternoon Tea i London 2011.

Om det blir 18 år till med bloggande vet jag inte. Men det lär bli mer mysterier och mer kakor... :)

Kommentarer

Tony sa…
Grattis! Jag har inte kollat ned i djupet på din blogg för jag trodde den var relativt ny. Starkt jobbat att vara kvar efter 18 år bland bloggarna.
Jag började 2007 men dessa inlägg kanske inte finns kvar på bloggen längre. Har haft några andra bloggar under dessa år också men KulTur i Natur har funnits där hela tiden. Nu kanske jag får hoppa ned i något gammalt inlägg på din blogg.
Anonym sa…
Tjoho! Gött jobbat och hurra!
Jajösses vad tiden rusar. Så fort att jag inte hinner med vare sig det ena eller andra. Kul att få en liten puff för din mysiga blogg igen :0) <3!
Jag lägger min ribba lågt och läser då och då när livet klaffar! mitt eget bloggande få vänta ett tag till...
Anonym sa…
Ovanstående skrevs av Sarisen :0P
Matilda sa…
Tackar! Det är skrämmande länge... Jag vill reservera mig för att de tidiga inläggen kanske inte håller samma "kvalitet" idag ;)
Matilda sa…
Så roligt att du kikar in då och då! Du är nog en av de läsare som hängt med längst :) Allt måste få ta sin egen tid, bloggande (både läsande och skrivande) måste ju få vara roligt :)
Sambon sa…
Stort grattis! Heja heja!